Rock Your Life

 • Opinions
 • »I know, from my own experience, what Rudolf has gone through. When I was 15 years old, I said to my mother:
  'I have found my calling in life. I would like to be an author.' 'Son,' my mother answered with a sad look in her eyes, 'your father is an engineer. He is a man of logic, a man of reason, with a precise view of the world. Do you know what that means, to be an author?' 'Someone who writes books,' I replied.«
  (Paulo Coelho, An abstract of his preface for ROCK YOUR LIFE)
 • »Best wishes for every success with your first book. Like your musicianship I am sure it will be remarkable. We are honored to have you in the Gibson family and consider you, the Ultimate Flying V Player, an amazing friend. With my best regards and wishes for great success.«
  (Henry Juszkiewicz, Chairman and CEO of Gibson Guitar Corp)
 • »Rudolf Schenker and his co-author Lars Amend have created a completely new genre – the biography guidebook.«
  (WELT am SONNTAG)

In A Nutshell

Rock Your Life Book

Как е създадена най-успешната немска рок група на всички времена?

С много мъки? С пот на челото? С непосилен труд?

Как е създадена най-успешната немска рок група на всички времена?

С много мъки? С пот на челото? С непосилен труд? Няма начин!

Кариерата на Рудолф Шенкер е доказателство, че трябва да живеем живота си така, както сами си го представяме, а не според очакванията на околните. Тайната на неговия успех е проста: „Прави каквото ти е забавно и се обграждай само с хора, които вършат добро.”
Благодарение на тази философия по време на вълнуващото си пътешествие през годините Рудолф не само сбъдва всички свои мечти, но и го прави с усмивка и лекота.

Книгата, която държите в ръцете си, представлява една уникална комбинация от практични съвети за постигането на щастие и успех, духовна мъдрост и най-забавните истории от 40-годишната кариера на Scorpions.

Рудолф Шенкер ни показва как да „разтърсим живота си” и да осъществим мечтите си тук и сега, защото в крайна сметка само това има значение.

Buy the book at Mahaloto »

Откъси

НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ПРОВАЛИШ!

ПРИНЦИПЪТ НА ДЖУДОТО

ИЗРАБОТИЛ СЪМ СИ ЕДИН доста елементарен трик. Ако усетя, че в далечината се задава проблем, изобщо не му позволявам да ме по-беди, а на секундата го преобразявам в положително събитие, което да ме тласне напред. В това отношение съм истински вълшебник и бих желал да ти покажа как можеш да омагьосаш и собствения си живот. Когато забележа, че нещо не върви както трябва, не се спотаявам, надявайки се, че бурята ще ме отмине, а се устремявам право към източника Ӝ. Гмурвам се в нея, като същевременно се възползвам от инерцията Ӝ, за да направя още няколко крачки в правилната посока, и по този начин победителят винаги е един – аз и само аз.

Свали всички откъси:

Свали всички откъси

Contents

СЪДЪРЖАНИЕ

ПРЕДГОВОР ОТ ПАУЛУ КОЕЛЮ ВЪВЕДЕНИЕ

 1. ПРЕЗ ОЧИТЕ НА ДЕТЕ
 2. НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ПРОВАЛИШ!
 3. СЛЕДВАЙ ЗНАЦИТЕ
 4. МАСОВАТА ЕПИДЕМИЯ СТРАХ
 5. ДА ПОГОВОРИМ ЗА ПАРИ
 6. ДУШАТА, ТЯЛОТО, ДУХЪТ
 7. ВЪЗПИТАНИЕ
 8. ЛЮБОВ
 9. ВСИЧКИ СМЕ ВОИНИ НА СВЕТЛИНАТА

Библиография

Authors

Rudolf Schenker

РУДОЛФ ШЕНКЕР

РУДОЛФ ШЕНКЕР, роден през 1948 г., всъщност е квалифициран електротехник, но рано в живота си решава, че ще се занимава единствено с неща, които му е приятно да прави. Неща като това да свири на китара и да основе най-успешната немска рок група на всички времена.

www.the-scorpions.com

Lars Amend

ЛАРС АМЕНД

ЛАРС АМЕНД, роден през 1978 г. в Гийсен, е музикален журналист и автор на бестселъри. Работил е за звукозаписната компания Тауър Рекърдс в Лондон, за музикалните канали MTV и VIVA, за списание „Джетз” и за радиостанциите „Rundfunk Berlin-Brandenburg” и „Hessischer Rundfunk”.

www.lars-amend.de